Képzés indul házascsoportok részére az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében

Hazai – 2017. január 24., kedd | 18:40

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Családreferatúrája idén is meghirdeti, immáron hatodik alkalommal a „Gyűrűskönyv” elnevezésű programját induló vagy már működő házascsoportok számára. A képzés az átgondolt, tudatos, jól szervezett és örömteli közösségi életet szolgálja.


A program keretében öt alkalommal találkoznak az érdeklődők, amikor gyakorlati módon dolgozzák fel a családreferatúra által összeállított könyv témáit, a hatodik alkalommal pedig egy felülvizsgálat, „szupervízió” során konkrét közösségi helyzeteket tekintenek át. A témakörök között szerepel többek között a megszólítás, az első találkozó szervezése, az igények felmérése, a közös célok, keretek meghatározása, közösségvezetési kérdések, a találkozók témáinak kialakítása, valamint kommunikációs gyakorlatok és a nehéz helyzetek kezelése. A szervezési, vezetési és módszertani ismeretek a szervezők tapasztalata szerint tartalmasabbá tehetik későbbiekben a plébániai házascsoportok programjait, így az egész közösség életét.

A képzésre Óbudán, a Szent József Házban (Budapest, III. kerület, Kórház utca 37.) kerül sor. Időpontok: február 17., március 3., március 10., április 7., április 21. (18–21 óráig). Az ingyenes programra február 10-ig várják a jelentkezést a pasztoral@katolikus.hu e-mail-címen.

Tavaly házaspárok százai vettek részt a családreferatúra „Szakíts, ha mersz, a hétköznapokkal!” mottóval indult kezdeményezésében. Az élményprogram záróeseményén, június 12-én Erdő Péter bíboros köszöntötte a párokat Budapesten, a Szent Margit Gimnáziumban. A pünkösdvasárnap kezdődött program kettesben, csak egymásra figyelve eltöltött időre adott lehetőséget és formát házaspároknak, ezáltal járult hozzá a házastársi kapcsolatuk felfrissítéséhez, megerősödéséhez, új lendületet adva a hétköznapokhoz. A szervezők remélik, hogy a mostani képzés megerősíti a plébániákon működő házascsoportokat, és elősegíti, hogy azok is erőteljesebben bekapcsolódjanak a közösségi életbe, akik részt vettek a tavalyi nagy sikerű kezdeményezésben. 

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Fotó: Pexels.com

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria