Keresztény Ifjúsági Találkozót tartottak Debrecenben

Hazai – 2017. március 20., hétfő | 20:35

A debreceni Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium adott otthont március 18-án a 2017-es Keresztény Ifjúsági Találkozónak.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ökumenikus találkozók hagyományát az egyházmegye területén működő egyházi fenntartású iskolák hozták létre azzal a céllal, hogy a keresztény szellemben nevelt katolikus, református és evangélikus tanulók megismerjék egymást. A vendéglátó intézmény alapítása huszadik évfordulóját ünnepelte, és a találkozó a jubileumi programsorozat záróeseménye volt. A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye területéről idén százhatvan diák és harminc tanár vett részt a rendezvényen, akik tizenhárom iskolából érkeztek.

A találkozót a Szent Anna-székesegyházban a római és a görögkatolikus, az evangélikus és a református egyház képviselői nyitották meg: Felföldi László, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye általános püspöki helynöke, Seszták István, a Hajdúdorogi Főegyházmegye Érseki Hivatala főhelynöke, Asztalos Richárd evangélikus lelkész, igazgató, valamint Derencsényi István, a Tiszántúli Református Egyházkerület lelkészi főjegyzője. A köszöntőkben kiemelték, az egyházi iskolákban tanuló diákok különleges, tanítványi szerepre kaptak meghívást, hogy elmélyüljenek az istenismeretben, amely biztossá teszi őket a szeretetben, hogy képesek legyenek találkozni embertársaikkal és Istennel.

A találkozó során a diákok és a tanárok színes, változatos projektekben vehettek részt: hittani és irodalmi játékon, kreatív művészeti foglalkozáson, sportvetélkedőn, elsősegély-gyakorlaton, informatikai bemutatón. Nem hagyományos tanulmányi versenyekkel, hanem a különböző műveltségi területek tudásanyagát gyakorlat- és élményközpontú feladatokkal, módszerekkel előhívó műhelyekkel szólították meg a házigazdák a vendégeket. A nap a Szent József-gimnázium diákjainak Szent László-évhez kapcsolódó zenés irodalmi, művészeti előadásával zárult.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye; Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria