Két kamionnyi almát osztott szét a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász

Hazai – 2016. november 22., kedd | 14:35

A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász a plébániai önkéntes csoportokon keresztül negyvennégy tonna, vagyis két kamionnyi étkezési almát osztott ki október és november hónapban.

Az adománnyal 3120 családot segítettek Alsószentmártontól Vajszlóig; Harkány, Bóly, Mohács, Kővágószőlős, Bicsérd, Pécsvárad, Szekszárd, Fadd, Tolna, Magyaregregy, Komló, Tamási, Dombóvár, Vásárosdombó, Szentdénes, Hőgyész, Pécs, Pécs-Vasas, Egerág, Abaliget, Pellérd, Lánycsók, Kékesd, Mágocs és a hozzájuk kapcsolódó környező településeken. A munka oroszlánrészét a csoportok önkéntesei végezték, ők kutatták fel a családokat és juttatták el hozzájuk az almát.

A program a Magyar Vidékfejlesztési Hivatal támogatásával valósult meg. A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász támogató partnere a Mecsek Füszért Zrt. volt, ők biztosították a raktározást az alma elszállításáig.

A Katolikus Karitász pécsi szervezete napi szinten foglalkozik adományok gyűjtésével és továbbadásával helyben, Baranya és Tolna megyében, de Kárpátaljára és Ukrajna más részeibe is szállítottak tartós élelmiszert, ruhát és használati tárgyakat. 

A Pécsi Egyházmegyei Karitász továbbra is várja a jó minőségű használt bútorokat, ruhákat és tartós élelmiszert, berendezési tárgyakat. Az adományokat a segélyszervezet önkéntesei válogatják szét. Ezek egy részét közvetlenül a rászorulók kapják, de a karitászboltban árulják is azokat a jó minőségű adományokat, amelyek értékesítését a felajánló engedélyezi. A bevételből szintén a rászorulókat segítik.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria