Kétszáz olasz remete tanácskozik Toszkánában a remeteéletről

Kitekintő – 2016. október 8., szombat | 14:02

Október 6-án, Szent Brúnó emléknapján kezdődött a Firenzéhez közeli Leccetóban az a találkozó, amelyen mintegy kétszáz remete vesz részt, férfiak és nők egyaránt. Az első nap a remeteség egyházi dimenziójáról volt szó.

A konferencia előestéjén arról beszélgettek a résztvevők, mit jelent elvonultan élni azért, hogy a világ szívében legyenek, majd zsolozsmával kezdődött a találkozó október 6-án reggel hat órakor. A délelőtti bevezető előadásban pedig a remeteélet egyházi dimenziójáról esett szó.

Október 7-én, pénteken arról gondolkodtak közösen az összegyűltek, mit jelent virrasztani és várakozni, hogy megadják a jelen pillanat spirituális értékét. Szombaton pedig a beszélgetésé a főszerep: elemezik az előző napok útmutatásait, provokatív kérdéseit.

A Leccetóban összegyűlt mintegy kétszáz férfi és nő püspökeik jóváhagyásával élnek remeteéletet. A mai Olaszországban ezt háromféleképpen lehet megtenni: klasszikus formában, vagyis teljesen elzárva a világtól; városi remeteként, a város zaja közepette találva meg a spiritualitás és szemlélődés tereit; kolostorban élve, a többi testvér közösségi életétől elkülönülten.

Forrás és fotó: Famigliacristiana.it

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó fotógaléria