Kettős ünnep a csornai Rákóczi-óvodában

Hazai – 2020. október 18., vasárnap | 9:02

Veres András megyéspüspök október 8-án átadta a Szent Gellért-díjat, valamint megáldotta a felújított játszóteret a csornai II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskolában.

Az ünnepen a megyéspüspök mellett részt vett Kriston Pál, az egyházmegyei Közfeladatokat Ellátó Szervezet (KESZ) igazgatója, Varga Balázs plébános és Boldvai Márton Bertalan premontrei perjel.

Veres András Csizmazia Lászlónénak a Szent Gellért-díj arany fokozatát adományozta.

Az óvodapedagógus a kezdetektől napjainkig arra törekedett, hogy a kollégáknak, gyermekeknek, szülőknek átadja azt a hitbeli meggyőződést, melyet az intézmény szellemisége megkíván. A katolikus óvoda alapértékeinek megteremtésében komoly szerepet vállalt, már 2008 szeptemberében a Szent Gellért-díj ezüst fokozatában részesült.

A főpásztor megköszönte a díjazott áldozatos munkáját és negyvenévnyi munkavégzés után jó egészséget és boldog nyugdíjas éveket kívánt neki és szerető családjának.

A díj átadása mellett az óvoda felújított játszóterének megáldására is sor került. A közel 20 millió forintos beruházással sikerült a gyerekek mindennapjait még örömtelibbé tenni. Új, korszerű mászókák és csúszdák kerültek az óvoda udvarára.

Forrás és fotó: csornai II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda/Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria