Kiállítás nyílt a debreceni Szent Erzsébet Otthonban

Kishírek – 2018. november 21., szerda | 14:44

„Mindannyian mások vagyunk!” címmel nyílt kiállítás november 8-án a Szent Erzsébet Otthonban, Debrecenben.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Mindannyian mások vagyunk! című kiállítást a Debreceni Szociális Szolgáltató Központ (DSZSZK) létrehozásának 55. évfordulója alkalmából szervezett ünnepség keretében nyitották meg.

A Szent Erzsébet Otthon munkatársai rendszeresen szerveznek kiállításokat az itt élő időseknek, hogy azok számára is elérhetővé tegyék a kulturális élményeket, akik már nehezen tudnának az otthon falain kívül ebben részesülni. Az intézményben jelenleg fa- és textilmunkákból összeállított kiállítás tekinthető meg, melynek alkotói a debreceni DSZSZK Fogyatékosokat Ellátó Intézményének ellátottai és foglalkoztatás vezetői.

A megnyitón a DSZSZK intézményvezetője, Ferencziné Kun Beáta köszöntötte a jelenlévőket; majd az intézményben húsz éve működő Szivárvány Zenekar adott koncertet. Előadásukat a Szívünk Hangja jelnyelvi kórus minikoncertje követte.

Zárásként Tóth Attila, a Szent Erzsébet Otthon igazgatója mondott köszönetet a megnyitón fellépő és közreműködő vendégek műsoráért, valamint a DSZSZK munkatársainak, vezetőinek, amiért a helyszínválasztás az intézményükre esett, lehetővé téve ezzel, hogy a lakók és nappali ellátásban részesülők megcsodálhassák a kiállított alkotásokat.

A két intézmény közös előadássokkal, vetélkedővel teszi gyümölcsözővé a többéves együttműködést. A kiállítás november 29-ig tekinthető meg a Szent Erzsébet Otthon kiállítótermében.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria