Kincskereső tábort tartottak a győri káptalandombon

Hazai – 2015. július 31., péntek | 15:18

Évszázados kincsek, felhőtlen nyári kalandok, önfeledt játék, saját alkotások – röviden így lehetne bemutatni a Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár hagyományteremtő szándékkal, július 20. és 25. között megrendezett nyári táborát. Pintérné Gergics Ágnes összefoglalóját olvashatják az eseményről.

 

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A táborozók kincset kerestek és találtak az egyházmegyei kincstár és könyvtár liturgikus tárgyai és könyvritkaságai között, a győri bazilika és a csodálatos lébényi templom boltívei alatt, a győri Püspökvár tornyában és szívében, az Apor-kiállításban, az igényes alkotótevékenységben és egymás társaságában, a megszülető új barátságokban.

Játszva és örömmel tanultak a gyerekek szülővárosuk és egyházmegyéjük történetéről, művészettörténeti stílusokról és történelmi eseményekről, a legendás nagy győri püspökökről. A hét során megszületett tárgyakat, alkotásokat (kincsesláda, ékszerek, fémdomborításos képek, grafikai nyomatok, agyagdombormű és papír-vármakett, iniciálé és tolltartó) július 25-én, szombat délelőtt rögtönzött kiállításon tekinthették meg a szülők és érdeklődők.

Az élményekben gazdag hét után a gyerekek azzal az ígérettel térhettek haza, hogy a kulturális kalandokat és alkotási lehetőségeket ötvöző múzeumpedagógiai programok az új tanévben is folytatódnak a Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár szervezésében.

Fotó: Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria