„Együtt várunk rád” – Kiválasztották a szatmárnémeti katolikus ifjúsági találkozó himnuszát

Külhoni – 2018. május 17., csütörtök | 11:22

Év elején hirdettek versenyt a július 25. és 29. között Szatmárnémetiben megrendezésre kerülő Országos Katolikus Ifjúsági Találkozó (OKIT) himnuszának megalkotására. A pályázat győztese Fehér Róbert Benjamin és Berendi Róbert „Együtt várunk rád” című dala lett.

A zsűri olyan, hangszeres kísérettel előadott műveket várt, amely kapcsolódik a rendezvény témájához és üzeneteihez. A pályázó vagy pályázók 16 és 35 év közötti fiatalok lehettek – egyénileg vagy csoportban nevezve. A beküldési határidő lejártáig összesen tizenhét pályaművet iktattak a szervezők.

A zsűri tagjai Boroş Marius tenor, az Aurel Popp Művészeti Líceum klasszikusének tanára; Czier István katolikus pap, mezőfényi plébános, az OKIT egyik katekétája; Czol Ernő, a nagybányai Szentháromság-templom karnagya; Suhárt Evelin, az Aurel Popp Művészeti Líceum tanulója, ifjúsági csoportvezető voltak.

Május 15-én hozták nyilvánosságra, hogy egyöntetű döntésük alapján Fehér Róbert Benjamin és Berendi Róbert pályaműve, az Együtt várunk rád című dal lett a 2018-as szatmárnémeti OKIT himnusza. Az indoklásban a zsűri többek között megemlítette, hogy ez a dal valóban a találkozó mottójának és témájának üzeneteire épül, fiatalos ritmus- és dallamvilággal rendelkezik, könnyen tanulható, de zeneileg jól kidolgozott, és jól énekelhető nagyobb közönséggel. „Kiéreztük belőle a fiataloknak – és a dalszerzőknek – az Istennel és a Szűzanyával való kapcsolatát” – tették hozzá a zsűri tagjai.

Az OKIT-himnusz meghallgatható a találkozó honlapjánYouTube-csatornáján és Facebook-oldalán.

Forrás: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Fotó: Intc.ro; Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria