Kocsis Fülöp metropolita is kipróbálta a hajdúdorogi új teqballasztalt

Hazai – 2015. december 10., csütörtök | 9:51

Teqballasztalt adományoztak feltalálói, Huszár Viktor és Borsányi Gábor a Magyar Labdarúgó Szövetségen keresztül a hajdúdorogi Szent Bazil Oktatási Központnak. A Kocsis Fülöp közbenjárásával, a sportélet fejlesztésére érkezett adományt maga a metropolita is kipróbálta a december 9-i átadáson.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az eseményen részt vett Tiba István miniszteri biztos, Csige László, az MLSZ Hajdú-Bihar megyei igazgatója, Herczeg András, a DVSC egykori edzője és a debreceni futballakadémia szakmai vezetője, Krizán Sándor, az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei igazgatója, valamint László Gyula Guinness-rekorder focizsonglőr is.

Kocsis Fülöp metropolita a Hajdúdorogi Főegyházmegye képviseletében az intézmény korszerű tornacsarnokában elmondta, hogy amikor arról tájékozódott, merre halad a magyar sportélet, és hogyan lehetne azt fejleszteni, hallott az új sportágról, és azonnal megtetszett neki a találmány. A Magyar Labdarúgó Szövetség segítségével került az intézménybe az adomány. A metropolita csupán a teqball elnevezést nem tartja igazán magyarosnak, ezért pályázatot hirdetett, hogy  a különleges fociasztalnak új nevet találjanak – vízkeresztkor hirdetnek eredményt. Az új eszköz megáldását követően természetesen be is mutatták használatát, maga Kocsis Fülöp is megmutatta, hogy valójában ő is egy labdazsonglőr.

A teqball egy futballalapú magyar fejlesztésű új sporteszköz és egy új sport is egyben, lényegében a lábtenisz és az asztalitenisz keveréke. Mind a profi focisták, mind az amatőr sportbarátok számára kiválóan alkalmas technikai tudásuk, koncentrációs készségük és állóképességük fejlesztésére. A teqball a labdarúgás legtisztább válfaja, mivel a játékosok között nincs fizikai kontaktus, sőt, az eszközt sem lehet megérinteni a játék közben, ebből adódóan a sérülésveszély kockázata nagyon alacsony. Családi, baráti szórakozásra, sérülésből visszatérő profik kezelésére is alkalmas.

Forrás és fotó: Hajdú Online

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria