Kórusok alapítását és működését támogató pályázatot írtak ki

Hazai – 2017. június 12., hétfő | 9:51

Az Emberi Erőforrások Minisztere iskolai kórusok alapítására és a meglévők munkájának támogatására pályázati felhívást tett közzé a magyarországi és határon túli magyar általános és középiskolák, valamint szakképző intézmények fenntartói részére. A beadási határidő: 2017. június 30.

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) tájékoztatása szerint a pályázó kórusnak vállalnia kell, hogy a 2017/18-as tanév végéig legalább egy önálló bemutatkozó koncerten fellép egy alkalommal, a KÓTA (vagy az adott ország kórusszervezete) által szervezett Éneklő Ifjúság (vagy ahhoz hasonló rendszerben szervezett) hangversenyen.

A kórus a KÓTA által rendezett Éneklő Ifjúság hangversenyen szakmai minősítést kérhet.

Támogatás az alábbi kiadási jogcímre igényelhető: kottavásárlás, kottatartó mappa, egyenruha vagy a kórus megjelenését egységesítő kiegészítők (például sál, gallér stb.) vásárlása, tiszteletdíj, megbízási díj (pédául szólisták, zongorakísérő mint szakmai közreműködők), szerzői jogdíj, szállásköltség, utazási költség, szállítási költség, biztosítás (biztosítóval kötött), kiadvány költsége (prospektus), dokumentálás költsége (kiadvány, fotó, videó).

A rendelkezésre álló keretösszeg: 100 millió forint.

Kötelező saját forrás biztosítását és igazolását a kiíró nem írja elő.

Részletes tudnivalók a kormány honlapján találhatók.

Forrás: Váci Egyházmegye

Fotó: Columbus Indiana Children’s Choir

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria