Középiskolások gyűjtöttek ruhákat hajléktalan embereknek

Hazai – 2017. február 26., vasárnap | 18:00

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat felhívására egy hét alatt tizenkét középiskola válaszolt, és gyűjtött több mázsa ruhát a hajléktalan emberek megsegítésére. A gyűjtés február első hetében kezdődött, több turnusban gyűjtötték be a ruhákat az idő közben csatlakozó iskoláktól.


A hajléktalanellátás krízisidőszakában az extrém hideg időjárás miatt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményei telt házzal üzemeltek és a raktáron lévő ruhaneműk is elfogytak gyorsan. A fürdési lehetőséget nyújtó intézményekben férfi alsóneműre és zoknira volt a legnagyobb szükség. A szervezet célzott gyűjtést hirdetett azokban a fővárosi középiskolákban, amelyeknek tanulói a szeretetszolgálatnál teljesítik az ötvenórás iskolai közösségi szolgálatukat. A felhívásban férfi alsónadrágot, zoknit és pulóvert kértek a diákoktól.

A kérésre váratlan sikerrel válaszoltak, tizenkét iskola kapcsolódott be az egyhetes gyűjtésbe, és kilencszer töltötték meg jó minőségű, tiszta ruhákkal Meszleny Eszter, a Máltai Szeretetszolgálat iskolai közösségi szolgálat koordinátorának személyautóját. A diákok nemcsak használt ruhákat ajánlottak fel a gyűjtés során, az alsóneműk nagy részét újonnan vásárolták, és eredeti csomagolásban juttatták el a rászoruló embereknek. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat köszöni mindazoknak, akik a leghidegebb időszakban adománnyal vagy önkéntesként segítették a hajléktalan emberek ellátását.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria