Kozma Imre a nemzeti régiók védelmében indított petíció aláírására biztat

Hazai – 2020. április 24., péntek | 14:08

A nemzeti régiók védelmében indított európai polgári kezdeményezés támogatását szolgáló, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által indított aláírásgyűjtés támogatására buzdít Kozma Imre, a Betegápoló Irgalmasrend vezetője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke. Imre atya emlékeztet: május 7-éig egymillió aláírásnak kell összegyűlnie.

A kezdeményezőknek május 7-éig minimum hét uniós tagállamból egymillió aláírást kell összegyűjteniük ahhoz, hogy a kezdeményezés a brüsszeli döntéshozók asztalára kerülhessen.

A nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés azt a célt szolgálja, hogy uniós szintű jogszabály szülessen azon régiók kiemelt támogatásáról, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól. Az aláírásgyűjtés célja, hogy Európa őshonos nemzeti közösségei – köztük a határon túli magyarok – megőrizhessék nemzeti identitásukat szülőföldjükön, és ehhez az Európai Uniótól is forrásokat kaphassanak.

*

Kozma Imre atya a Betegápoló Irgalmasrend Facebook-oldalán így fogalmaz:

„Kérés minden magyarhoz, akinek van segítő jobbja! Minden kattintás „mentőöv”! www.irdala.hu A nagyreményű Európában Európa őshonos nemzeti kisebbségei a 21. században megmaradásukért küzdenek. Európa igazai segítségét várják. Mi, magyarok a trianoni diktátum 100. évfordulóján elsősorban a nemzettestből kiszakított, árvaságra juttatott, őshonos magyar kisebbség sorsáért aggódunk, de szolidaritásban minden európai kisebbséggel. Csak egy kattintás, és életeket ment!”

A kezdeményezéshez az irdala.hu és a nemzetirégiók.eu oldalakon lehet csatlakozni.

Forrás: Betegápoló Irgalmasrend

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria