Közösségben élő hit – erdődhegyi lelkigyakorlat

Külhoni – 2014. augusztus 1., péntek | 14:41

A Szent Ignác-i lelkigyakorlatokról és a csoportéletről tartottak kurzust július 22. és 27. között Erdődhegyen, a Szatmári és a Gyulafehérvári Egyházmegyéből érkezett hívek részvételével – olvasható a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye honlapján.

A Világiak Irodája szervezésében, Sr. Irene Luster-Haggeney nővér, Ágoston Ferenc krasznabélteki plébános és Kujbus Márta felnőttpasztorációs referens vezetésével zajlott a rendezvény.

Az öt nap során impulzusokat kaptak a Szent Ignác-i lelkiségből, egyénileg, valamint csoportban gyakorlatokat végeztek, imamódokkal ismerkedtek, közös szentmisén vettek részt. A program fontos része volt a csoport életének alakulási fázisaiba való betekintés, valamint az egyéni élet döntéseinek a Jézus Krisztussal való személyes kapcsolat alapján történő meghatározása – mindezek által a Szent Ignác-i lelkigyakorlatos folyamatot élték át, megtapasztalva, milyen nagy segítség lehet a hit hétköznapi megéléséhez egy csoporthoz, közösséghez való tartozás.

A megosztások során többen elmondták: hasznosnak érezték a csend és a közösség hatásának megtapasztalását. „Isten mindig velünk van, akkor is, amikor elhagyatva érezzük magunkat. Ilyenkor még nagyobb szükségünk van az emberekre, akik a hitet erősíthetik bennünk. Isten a szeretetét emberek által mutatja meg, a szeretettel szemben pedig nem lehetünk közömbösek. A nehézségekből így új élet születhet, egy minden addiginál jobban Jézusra hagyatkozó.”

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria