Közzétették Ferenc pápa fatimai útjának programját

Ferenc pápa – 2017. március 21., kedd | 16:24

A szentatya május 12–13-án kétnapos látogatást tesz Portugáliában, a fatimai Miasszonyunk-kegyhelyen a Mária-jelenések centenáriuma alkalmából. A Szentszék közzétette a pápai zarándoklat részletes programját.

Ferenc pápa május 12-én délután 2 órakor indul Róma Fiumicino repülőteréről a portugáliai Monte Real-i légibázisra, ahová helyi idő szerint 16.20-kor érkezik meg (Fatima és Róma között egy óra időeltolódás van).

A fogadási ünnepség után 16.35-kor magántalálkozóra kerül sor a pápa és a portugál államfő között a légibázison. 16.55-kor a szentatya megtekinti az ott található kápolnát, majd 17.15-kor helikopteren a fatimai stadionba repül. Innen nyitott autóval a kegyhelyre hajt. 18.15-kor látogatást tesz a Jelenési kápolnában, ahol imádkozik. 21.30-kor megáldja a kápolna gyertyáit és köszönti az egybegyűlteket, majd elimádkozza a rózsafüzért.

Másnap, május 13-án, szombaton reggel 9.10-kor Ferenc pápa találkozik a portugál miniszterelnökkel a Kármelhegyi Miasszonyunk-házban. 9.40-kor látogatást tesz a fatimai Rózsafüzér-bazilikában, 10 órakor szentmisét mutat be a szentély emelvényén, majd üdvözli a betegeket. Délután fél egykor a portugál püspökökkel ebédel a Kármelhegyi Miasszonyunk-házban.

14.45-kor a Monte Real-i légibázison elbúcsúztatják a szentatyát, aki várhatóan este 7 órakor érkezik meg Rómába (helyi idő szerint).

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria