Közzétették a panamai ifjúsági világtalálkozó himnuszát

Kitekintő – 2017. július 4., kedd | 11:48

Latinos ritmusok és a Panamavárosban tartandó ifjúsági világtalálkozó mottója – „Íme, az Úr szolgálója vagyok, legyen nekem a te igéd szerint” (Lk 1,38) – ihlette az IVT himnuszát, amelyet július 3-án mutattak be Panamavárosban.

José Domingo Ulloa Mendieta, panamavárosi érsek elmondta: a himnusz arra hív, hogy tanítványok és apostolok legyünk, követve Mária példáját. Hozzátette: nagyon várják, hogy ez a dal eljusson a világ fiataljaihoz, hogy amikor éneklik, örömre találjanak, és engedjék, hogy Krisztus átformálja az életüket.

A himnusz szerzője Abdiel Jiménez, a panamavárosi Cristo Resucitado (Feltámadt Krisztus) templom hitoktatója és kántora. A himnuszon túl számos liturgikus zenemű szerzője, aki egyházzenei tanulmányokat folytatott a Santa María La Antigua Egyetem Vallástudományi Intézetében.

A himnusz kiválasztására nyílt pályázatot hirdettek: az így beérkezett pályaművekből a zsűri ötvenhat dalt választott ki, majd ezek közül három döntős alkotást. Az IVT szervezőbizottsága a Világiak, Család és Élet Dikasztériumának képviselőivel egyetértésben választotta ki Abdiel Jiménez alkotását, hogy a 2019-ben megrendezendő ifjúsági világtalálkozó hivatalos himnusza legyen.

A most közzétett felvételt egy helyi szakemberekből álló zenei team készítette el Aníbal Muñoz, Carlos Samaniego és Ricky Ramírez vezetésével.

A panamai ifjúsági világtalálkozó hivatalos videója ITT érhető el.

Forrás és fotó: MKPK Ifjúsági Bizottsága

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria