Krúdy Gyulához kapcsolódó műveket festettek egy budapesti plébánia tűzfalára

Kultúra – 2017. június 10., szombat | 19:53

Június eleje óta Krúdy Gyula író életéhez, műveihez kapcsolódó falfestmény látható az óbudai Tanuló utcában lévő katolikus plébánia melléképületének falán. A falfestményt Benkő Katalin képzőművész tervei alapján a Színes Város Csoport készítette.

A projekt Bús Balázs, Óbuda polgármestere felkérésére jött létre azzal a szándékkal, hogy előkészítse a Krúdy-sétánynak elnevezett területen zajló fejlesztéseket. A területet azért nevezték el az íróról, mert Krúdy a Tanuló utca szomszédságában élt.

A háromszázötven négyzetméter nagyságú tűzfal Benkő Katalin tervei alapján újult meg. A felületen több mint tíz művész dolgozott két héten át; kétszázhúsz liter festéket használtak el. A munkálatokat most is szakszerű, a műszaki előírásoknak megfelelő felújítás előzte meg.

„Óbuda különösen fontos helyszín a Színes Város életében, ugyanis itt készült el az első Vasarely ihlette festmény 2010-ben, a mostani festést pedig a közelben lévő református parókia Kós Károly terveire épülő tűzfalfestése előzte meg” – nyilatkozta Flór Péter, a Színes Város Csoport egyik vezetője.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria