Külföldi önkéntes szolgálatra vár fiatalokat a Máltai Szeretetszolgálat

Hazai – 2018. február 13., kedd | 16:10

Németországba és Franciaországba jelentkezhetnek egyéves önkéntes szolgálatra 18 és 29 év közötti fiatalok a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál. A kijelölt önkéntesek többségében fogyatékkal élők otthonaiban végezhetik szolgálatukat 2018. szeptember 1. és 2019. augusztus 31. között.

A fiatalok a Magyar Máltai Szeretetszolgálat német és francia partnerszervezetei hálózatában, különböző településeken működő intézményekben végezhetik önkéntes szolgálatukat. Ezeket elsősorban katolikus és református civil szervezetek működtetik – Franciaországban többnyire a Bárka közösség. Egy szolgálati helyen általában több külföldi önkéntest foglalkoztatnak. A fiataloknak lehetőségük van különböző országból érkezett társaikkal baráti kapcsolatot építeni, szabadidejüket együtt eltölteni.

A jelentkezéshez nincs szükség nyelvtudásra, mert az önkéntes szolgálat nyelvi felkészítéssel kezdődik. A nyelvtudás ugyanakkor a kiválasztásnál előnyt jelent, akkor is, ha a fiatal a kiválasztott ország nyelvét nem ismeri, de angolul tud kommunikálni.

Pályázati feltételek: Németországba 18–29 év közötti életkor, Franciaországba 18–24 év közötti életkor; (a program elindulásáig megszerezett) középfokú végzettség; a pályázati dokumentáció határidőben történő elküldése; az önkéntes szolgálatra való alkalmasság.

Az egyéves önkéntes szolgálatra alkalmas fiatalokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársaiból, a korábban külföldi önkéntes szolgálatot teljesített fiatalokból álló bizottság választja ki. A kiválasztásnál előnyt jelent a korábban önkéntesként szerzett tapasztalat.

A felvételt nyert önkéntesek intenzív szakmai és nyelvi felkészítésen vesznek részt, majd külföldi szolgálati helyükre utaznak. Szolgálatuk alatt szállást, ellátást, zsebpénzt kapnak, gondoskodnak betegbiztosításukról. Külföldön helyi partnerszervezetektől kapnak folyamatos támogatást, de a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is folyamatosan tartja velük a kapcsolatot.

Jelentkezési határidő: 2018. február 26., hétfő

A pályázathoz az alábbi dokumentumokat kell csatolni: fényképes önéletrajz (A/4 oldal terjedelemben magyarul és a választott ország nyelvén); motivációs levél magyarul és a választott ország nyelvén; a pályázó elérhetősége (lakcím, telefonszám, e-mail-cím, Skype- vagy egyéb e-kommunikációs elérhetőség); ajánlólevél (magyar nyelven, a Máltai Szeretetszolgálattól, vagy iskolától, egyetemtől, lelkésztől, egyházközösségtől). A pályázatot postai úton (Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület, Külföldi önkéntesség koordináció, 1255 Budapest, postafiók 20) és elektronikus formában, e-mailben is (jelentkezem.onkentesnek.kulfoldre@maltai.hu) el kell küldeni.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria