Különleges kirándulással ajándékozták meg a görögkatolikus gyermekvédelmi központ gondozottjait

Kishírek – 2018. november 16., péntek | 9:20

Különleges budapesti kiránduláson vett részt október 29-én a Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ 35 ellátottja. A szervezők beszámolóját adjuk közre.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Hudacsek Balázs, a Legenda sétahajó tulajdonosa az elmúlt évhez hasonlóan, idén is felajánlotta, hogy vendégül látja a Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ lakásotthonaiban illetve nevelőszülői hálózatában nevelkedő gyermekek, fiatal felnőttek legjobbjait, akik valamilyen területen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak vagy magatartásuk példamutató. A szervezésben Petneháziné Pócsfalvi Erika fejlesztő pedagógus is aktívan részt vett.

Október 29-én nagy izgalommal vártuk, hogy reggel elinduljon az autóbusz, amellyel Budapestre utaztunk. Miután megérkeztünk a fővárosba, a Margitszigeten „ütöttük el az időt”, ahol hat fős csapatokat alkotva bringóhintóztunk. Vendéglátónk két segítővel érkezett, hogy minden csapat mellett legyen felnőtt kísérő. A csapatoknak kiosztott egy-egy mappát, mely különböző kérdéseket tartalmazott. Ezekre a bringóhintózás közben, adott területen kellett megtalálnunk a helyes válaszokat. A válaszok keresése közben jókat nevettünk, egymással versenyezve, hatalmas élmény volt mindenkinek a kérdésekre adandó válaszok megfejtése, illetve a bringóhintó vezetése. Ezek után a Legenda sétahajóra szálltunk, ahol nem mindennapi élményben volt részünk: igazán különleges menüt szolgáltak nekünk fel, melyet maga a hajó tulajdonosa, Hudacsek Balázs készített! Sütőtökkrémlevest ettünk pirított fenyőmaggal, majd sült kacsamellet rizzsel, gyümölcsszósszal. A desszert nagyon lágy, fenséges csokiszelet volt, eperszósszal, karamell csíkkal. A gyerekek többségének szokatlan ízek voltak ezek, hiszen nem minden nap ehetnek ilyen ínyencségeket.

Az ebédet igen impozáns környezetben fogyasztottuk el a hajón, miközben a Duna habjait szeltük és Budapestben gyönyörködtünk. A feladatok megoldását Hudacsek Balázs értékelte: a győztes ugyan a Hegyes Tibor Pálné szakmai vezető által vezetett csapat lett, de ezen a napon minden résztvevő nyertes volt. Igazán jó hangulatban telt a hajókázás, még táncoltunk is. A vendéglátást megköszönve, felejthetetlen élményekkel gazdagodva, délután indultunk vissza az autóbusszal.

Ezúton is köszönjük Hudacsek Balázsnak ezt az élményt, az önzetlen felajánlást, mellyel sikerült mosolyt varázsolni minden résztvevő arcára!

Forrás és fotó: Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ/Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria