Különleges vacsorákkal fűszerezték a házasság hetét a Pécsi Egyházmegyében

Hazai – 2017. február 23., csütörtök | 9:53

„Élet-kóstoló” címmel tartottak játékkal fűszerezett vacsorát ifjú házasoknak Szekszárdon a házasság hetén; Máriagyűdön és Mohácson is szerveztek hasonló programot.


Bacsmai László szekszárdi plébános meghívását tizenkilenc olyan házaspár fogadta el az „Élet-kóstoló” elnevezésű különös vacsorára, akik 2012 és 2016 között kötöttek szentségi házasságot Szekszárdon. A vacsorával a szervezők célja az volt, hogy Valentin-nap apropóján a házasságban megélt tevékeny szeretetre irányítsák a figyelmet, a kölcsönös figyelemre, az egymás iránti hűségre és tiszteletre. A négyfogásos menüsor mellé a házaspárok apró megbeszélendő feladatokat kaptak, így idézve fel közös életük egy-egy szép pillanatát.

A férj és feleség közötti kommunikációs csapdákról, férfiak és nők közötti különbözőségekről tartott előadást Nagy Péter és felesége, Judit, a szekszárdi plébánia közösségi házában. A terem zsúfolásig megtelt, a fiatal, még házasság előtt álló jegyesek és tapasztaltabb házaspárok egyaránt részt vettek az eseményen.

A tényekkel alátámasztott, sok példával és humorral színesített előadás tíz olyan területet érintett, amelyben nők és férfiak alapvetően különböznek egymástól, és amely különbözőségeket a házasságban élőknek kezelniük kell. Receptet ugyan nem kaptak a résztvevők, de a törekvésre való buzdítást igen. Ahhoz, hogy jobban megérthessék egymást, tudatosan fejleszteni kell a párkapcsolaton belüli kommunikációt.

Máriagyűdön „Gyertyafény” elnevezéssel szerveztek hasonló programot, játékkal fűszerezett, romantikus vacsorát ifjú házasoknak.

Mohácson február 19-én szentmisével és vacsorával zárult a házasság hete. A misén megáldották a házaspárokat, majd a vacsorán részt vevő párok és a háttérben szolgáló házaspárok között kisorsolták a fődíjat, kétnapos pihenést teljes ellátással a mohácsi Szent János Hotelben, amit a Pécsi Egyházmegye ajánlott fel.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Videó: Máriagyűdi bazilika

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria