Lady Gaga a bűnös asszony példájával válaszolt egy katolikus blog kritikájára

Kitekintő – 2016. május 13., péntek | 8:32

Lady Gaga, az ismert énekesnő reagált a Catholic Link portál egyik bloggerének megjegyzésére, miszerint képmutatás, hogy egy olyan ember hozakodik elő kereszténységével, aki számos obszcén dolgot tett.

Mint arról korábban beszámoltunk, Lady Gaga nemrégiben egy pappal közös képet posztolt a Facebookon, megköszönve neki a vasárnapi szentbeszédében elmondott gondolatait.

„Trendivé vált, hogy a celebek a hitükről beszélnek” – írta Becky Roach a Catholic Link oldalon a Lady Gagától Steph Curryig: 5 dolog, ami jusson eszünkbe, ha a celebek a hitükről beszélnek című blogbejegyzésében. Mint hozzáteszi, sok híresség oszt meg bibliai szakaszokat, idéz papokat, énekel keresztény énekeket, miközben tipikus hollywoodi életet él olyan keresztény értékek nélkül, mint a szerénység vagy a tisztaság. Becky Roach konkrétan hivatkozik Lady Gagára, aki eddig sok „obszcén dolgot” tett.

Lady Gaga az Instagramon osztott meg egy fotót a bejegyzés egyik részletéről, a hozzá fűzött leírásban pedig válaszolt a bloggernek:

„Kedves Becky Roach! Mária Magdolna megmosta Krisztus lábát, aki megvédte és szerette őt. Egy prostituáltat. Olyasvalakit, aki a társadalom szégyene, aki maga és teste a férfiak szemetese. Ő (Jézus – a szerk.) szerette, és nem ítélte el. Hagyta, hogy sírjon fölötte (a lábai felett – a szerk.), és hagyta, hogy egy parázna megtörölje a lábát a hajával. Mi nemcsak »celebek« vagyunk, hanem emberek és bűnösök, gyermekek (ti. Isten gyermekei – a szerk.), és attól, hogy küszködünk, a mi életünk sem mellőzi az értékeket. Mi is ugyanannyira bocsánatot nyertünk, mint a többi ember. Isten sosem trend, nem számít, ki hívő.”

(A latin egyház hagyományában a liturgiában, a legendákban, a művészetben és a népi ájtatosságokban Mária Magdolna alakja egybeolvadt Betániai Máriáéval, Márta és Lázár húgáéval, valamint a névtelen ,,rossz hírű nő”-ével (Lk 7,36). Az újszövetségi kutatások azonban már elég régen igazolták a keleti egyházat, ahol megkülönböztetik a három nőt – a szerk. A kérdésről bővebben lásd Szent Mária Magdolnáról szóló cikkünket.)

A blogger azóta saját Instagram-oldalán reagált az énekesnő válaszára:

„Kedves Lady Gaga, a screenshotod egy része volt a cikknek, aminek nem az volt a célja, hogy ítélkezzen feletted, hanem az, hogy segítsen a katolikusoknak kiegyensúlyozott és pozitív véleményt megfogalmazni, amikor egy híresség nyilvánosan a hitéről beszél. Egy meghívás volt arra, hogy értékelje azt az Isten iránti éhséget, ami a hírességek világában is létezik. Egy emlékeztető volt, hogy ne felejtsük el, hogy ők is olyan törékenyek, mint mi, s hogy ne ítélkezzünk felettük, hanem inkább imádkozzunk értük. Amit írtál, nagyon szép. Az egyik legmeghatóbb komment, amit valaha olvastunk. Tudd meg, hogy imádkozunk azért, hogy Isten irgalmának megtapasztalása továbbra is növekedjen benned, és teremjen gyümölcsöket számodra és azoknak, akik szeretnek téged, s minden követődnek.”

Forrás: Aleteia.org, Christiantoday.com, Catholic-link.org, Instagram

Fotó: Aleteia.org

Magyar Kurír