László királyt népünk áldja: Előesti vesperást imádkoztak a győri Dunakapu téren

Hazai – 2017. június 26., hétfő | 19:49

Veres András győri megyéspüspök vezetésével imádkoztak előesti vesperást a Dunakapu téren felállított szabadtéri színpadon Győrben június 26-án, a Szent László-napok keretében.

KÉPGALÉRIA - Klikk a képre!

A Győri Egyházmegye a város közelmúltban felújított-kialakított rendezvényterére, a Dunakapu térre hívott vesperást imádkozni a szent király ünnepnapjának előestéjén.

Az alkalomra már több zarándokcsoport megérkezett, köztük Böcskei László megyéspüspök és Vakon Zsolt püspöki titkár vezetésével a nagyváradiak. Temesvárról érkezett Orosch János megyéspüspök, Nagybecskerekről Német László megyéspüspök és Szatmári Római Katolikus Egyházmegye főpásztora, Schönberger Jenő. A belvárosi téren imádkozott számos magyarországi egyházközség zarándokcsoportja plébánosa vezetésével.

A KATTÁRS rendezvényén is részt vevő Székely János kinevezett szombathelyi megyéspüspök mellett megérkezett Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspöke, Császár István, a Szombathelyi Egyházmegye kormányzója, és részt vett Pápai Lajos és Bosák Nándor nyugalmazott megyéspüspök.

A vesperást követően megkezdődött a Bogányi Gergely zongoraművész és a Győri Filharmonikus Zenekar koncertjének előkészítése.

Fotó: Merényi Zita

Trauttwein Éva/Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria