Legyél te a változás! – Ifjúsági találkozót hirdet a 72 Tanítvány Mozgalom és a 72 óra

Hazai – 2018. november 15., csütörtök | 9:54

A 72 Tanítvány Mozgalom és a 72 óra kompromisszum nélkül akció közös felhívását adjuk közre.

Legyél Te a változás! Itt és most, kompromisszum nélkül...

Bizonyára sokan szoktunk arra gondolni, hogy bár jobban mennének a dolgok..., bár jobb lenne a világ... vagy legalább a hazánk, a városunk, a közvetlen környezetünk. Ez a gondolat időről időre felmerülhet bennünk, legyen szó akár nagy társadalmi, esetleg szociális kérdésekről, vagy csupán arról, hogy már megint sok a szemét a társasházunk második emeleti folyosóján.

Ha pedig Európa nyugati felére tekintünk, akkor jellemzően az életszínvonal és a fizetésbeli különbségek az első, ami eszünkbe jut.

Pedig lenne más is, amit elirigyelhetnénk Nyugat-Európától: ez pedig az átlag halandók, hétköznapi civilek, dolgozók, beosztottak és vezérigazgatók sokkal nagyobb hajlama az önkéntes munkára, a társadalmi szerepvállalásra.

Magyarországon az önkéntességnek – sajnos – csekély beágyazottsága van. Pedig – ahogy a Bibliában is áll – „az aratnivaló sok, de a munkás kevés”. Sokkal jobb hellyé tehetnénk a hazánkat, a környezetünket, ha időről időre hajlandóak volnánk tenni érte. Önként. Ingyen. Tenni azért a változásért, amit látni szeretnénk.

A 72 Tanítvány Mozgalom és a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akció erre szeretne hívni. Legyél Te a változás! Legyünk Mi a változás! Itt és most, kompromisszum nélkül. Arra a kérdésre keressük a választ, hogy mit tehetünk a magunk helyén, akár a munkánkban, akár a szabadidőnkben, hogy mi legyünk a változás? Hogy mit tehetünk együtt, ami a változáshoz vezet? Legyen szó akár egyszerű udvariasságról, némi kedvességről, netán véradásról vagy komolyabb társadalmi munkáról. A változás, a változtatás lehetősége ott van bennünk.

Keresztényként erre külön elhívást is kaptunk, hogy kovász legyünk a társadalomban. A 72 Tanítvány Mozgalom pedig éppen erre, ezért jött létre. Hogy a keresztény értékek hangsúlyosabban jelenjenek meg itthon. Olyan értékek, mint mások segítése. Olyan értékek, mint szeretettel, toleranciával fordulni mások felé. Vagy egyszerűen csak tisztességesnek és becsületesnek lenni. Olyan értékek, amelyek nem mehetnek ki a divatból.

Ha evangelizációra gondolunk, akkor tettekben kell gondolkodnunk szavak helyett. Olyan tettekben, amelyek a hitet vonzóvá teszik.

Hogy hogyan legyünk mi a változás? Erre a kérdésre szeretnénk választ keresni együtt november 24-én, szombaton Budapesten, a Háló Egyesület Közösségi Központjában a Semmelweis utca 4. szám alatt.

A meghívás pedig mindenkinek szól, aki kívánta már a változást. Ha eddig nem tett, akkor azért. Hátha kedvet kap. Ha pedig eddig is tett, akkor azért. Hátha más is mellé áll, vagy tanulhatunk tőle. Még csak kereszténynek vagy vallásosnak sem kell lenni hozzá... csak jó érzésű (és esetleg elégedetlen) embernek.

Mindenkinek csak arra van ideje, amire akarja, hogy legyen. Ha pedig változást akarunk a világban, azt is akarni kell. Itt és most, kompromisszum nélkül. Akarni és tenni. Hisz a leghosszabb út is csak egy lépéssel kezdődik.

Legyél Te a változás!
November 24-én már el is kezdheted!

Program:

Érkezés, regisztráció 9-től háromnegyed 10-ig
72 óra kompromisszum nélkül projektbeszámolók
Interaktív előadások az önkéntességről, szolgálatról
Közös ebéd
Gondolatébresztő Gájer László atyával
Kiscsoportos workshopok – Hogyan változtatok holnaptól?
Keresztény beugró Sanyóval és Balázzsal
Papp Miklós atya előadása
Közös vacsora
Társasjáték, Nincs tabu – Közéleti kibeszélő
Étkezést és szükség szerint szállást biztosítanak mindenki számára.

Kapcsolat és bővebb információ: info@72tanitvany.hu

Az esemény Facebook-oldala: www.facebook.com/events/298862807604555/

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A 20 és 40 év közötti érdeklődőket várják, akik ITT regisztrálhatnak.

A végleges programot és a helyszínt e-mailben küldik el, ami a jelentkezés visszaigazolása és elfogadása is egyben.

Forrás és illusztráció: Puchard Balázs/72 Tanítvány Mozgalom

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria