Legyen öröm az iskolakezdés – Összefogásra hív a Katolikus Karitász az iskolás gyermekekért

Hazai – 2017. augusztus 18., péntek | 15:30

A tanév kezdete anyagi megterhelést jelent a kisgyermekes családoknak, ezért ismét akciót indít a Karitász, amely ötezer gyermek számára már biztosan segítséget tud nyújtani országszerte. Az 1356-os adományvonalon hívásonként 500 forint támogatással lehet hozzájárulni még több diák tanévkezdéséhez.

A segélyszervezet párhuzamosan több programot is indított a gyermekekért a „Legyen Öröm az iskolakezdés” akció keretében: húszmillió forint értékben négyezer gyermeket támogat utalványokkal, egyenként 5000 forint értékben; a Katolikus Karitász egyházmegyei központjai több mint tízmillió forint értékben nyújtanak iskolakezdési támogatást – iskolatáskát, tolltartót, füzeteket és egyéb eszközöket tartalmazó tanszerek formájában; a segélyszervezet önkéntesei folyamatosan állítják össze az iskolatáskákat, tanszercsomagokat és beiskolázási utalványokat, a Karitász helyi szervezeteinek önkéntesei országszerte közel nyolcszáz településen látogatják meg az érintett családokat, és tanszerek mellett élelmiszercsomaggal is segítik őket, enyhítve ezzel az iskolakezdés terheit; több családnak a megfelelő ruházat beszerzése is gondot jelent, ilyen esetekben is igyekeznek segíteni az önkéntesek.

A következő napokban számos helyszínen kezdik meg a támogatások, tanszerek átadását, amelyekről a későbbiekben további tájékoztatást ad a segélyszervezet.

A Katolikus Karitász külhoni magyar településeken is támogatást nyújt a diákoknak: iskolatáskákat, tanszereket visz több településre is.

Ötezer gyermeknek már biztosan tud segíteni a segélyszervezet, de szeretnék, ha idén hatezer gyermeknek jutna tanszertámogatás. Ehhez várják a felajánlásokat az 1356-os adományvonalon. Mivel sok iskolában csak a tanévkezdés első heteiben derül ki, hogy milyen felszerelése hiányzik a diákoknak, a szeptember 30-ig e számra érkező hívásokat az iskolás gyermekek támogatására fordítják. Egy hívás 500 forint támogatást jelent a gyermekeknek. A programot banki átutalással (Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008) vagy online adományozással (www.karitasz.hu) is lehet támogatni.

Forrás és fotó: Katolikus Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria