Lelkigyakorlatot szervezett a Pure Alapítvány Pannonhalmán

Hazai – 2017. december 11., hétfő | 18:05

A Pure program keretében lelkigyakorlatot szerveztek december első hétvégéjén az elsőéves budapesti és székesfehérvári csapatok számára Pannonhalmán. A hétvége során a szabadság, a döntések, a felelősségvállalás témájával foglalkoztak.


A lelkigyakorlat, melyen közel ötvenen vettek részt,  közös nyitókörrel indult december 1-jén, ennek során mindenki elmondhatta, mit vár a hétvégétől, majd az apátságban szentségimádás segítette, hogy a résztvevők lelkileg is megérkezzenek. A rendezvény meghívott előadója Illyés Erika segítő nővér volt, aki lelkületével, gondolataival vezette a lányokat a szabadságról, döntésről és felelősségvállalásról való gondolkodásban. 

December 2-án, szombaton délelőtt Illyés Erika interaktív előadását hangzott el arról, mit jelent a belső szabadság, hogyan tudunk jó döntéseket hozni, és mindebben hol van a felelősségvállalás szerepe. A résztvevők ebéd után műhelymunkák, kollázskészítés és bibliodráma-foglalkozás során dolgozták fel a hallottakat. 

A délután különlegessége volt, hogy a Pure program önkéntes csapatvezetői is megosztották saját tapasztalataikat – a lányokban felmerülő kérdésekre reflektálva. Az estét pedig közös filmnézés, majd beszélgetés, éneklés és ima zárta.


Vasárnap a zárókörben mindenki elmondhatta, milyen élményekkel tér haza. Végül szentmisét ünnepeltek, amelyen már több szülő is részt vett.

Forrás: Pure Alapítvány

Fotó: Hegedűs Márton

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria