Lelkinapon vettek részt a nagyváradi egyházmegye kántorai

Külhoni – 2018. március 6., kedd | 13:55

A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye kántorai és kórusvezetői számára szervezett lelkinapot az egyházmegyei Egyházzenei Központ március 3-án Nagyváradon, a Kanonok sor 13. szám alatti Lelkipásztori Központban.


KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A nagyváradi egyházmegyében ötödik alkalommal megrendezett találkozón az egyházi alkalmazásban lévő kántorok és kórusvezetők vettek részt. A közös imával kezdődő program témája a húsvéti idő liturgikus énekei, előadója pedig Kercza Asztrik ferences szerzetes volt, aki Zalaegerszegről érkezett.


Böcskei László megyéspüspök köszöntötte a vendégeket és a kántorokat, majd drámapedagógiai elemekkel is kiegészített interaktív előadást tartott a húsvéti idő liturgikus zenéjéről. A ferences szerzetes szerint a kántor nem tud úgy szolgálatot teljesíteni, hogy nem érti meg, és főleg nem érzi át a liturgia mélységét. Az imádság éneklése Isten dicsőítésének egy sokkal tökéletesebb és mélyebb formája, mint az elmondott ima.

A jelen lévő kántorok hangot adtak a találkozás örömének, hiszen legtöbben évente egyszer, nagyböjtben találkoznak egymással. A lelkinap jó alkalmat jelentett egymás bátorítására, megerősítésére is.

Délben a résztvevők elimádkozták a napközi imaórát, majd a délutáni előadás után esti dicsérettel ért véget a szakmai képzéssel egybekötött nagyböjti lelkinap.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria