Letették a zselickislaki idősotthon alapkövét

Hazai – 2015. március 27., péntek | 11:36

A Somogy megyei Zselickislakon március 26-án letették a Zselic Katolikus Idősek Otthona alapkövét, melyet Balás Béla megyéspüspök áldott meg – tájékoztat a Kaposvári Egyházmegye.


A Kaposvári járásban található településen megvalósuló beruházás egy év alatt készül el, kilencvenöt idős embernek biztosít ellátást. A közel kétmilliárd forint összértékű beruházás 1,6 milliárd forintos állami támogatással valósul meg.

Fülöp Attila,  az Emberi Erőforrások Minisztériumának kabinetfőnöke elmondta: láthatóvá válik az építkezés, láthatóvá válik a gyarapodás, és az is láthatóvá válik, hogy az egyház szeretete és az egyház gondoskodása szó szerint intézményesült formában fog innentől ezen a szép helyen testet ölteni, mert lesz egy olyan intézmény, amely várja az erre rászorultakat, amely törődik velük, és szeretetet ad nekik.


Nagy Vendel gazdasági vezető szerint a beruházás első üteme, a parkolók, utak, közművek kialakítása már elkészült. A teljes beruházást várhatóan jövő év márciusra fejezik be.

A 63 szobás intézmény közel száz lakónak nyújthat majd ellátást, ami nagy segítséget jelent a szociális ágazatnak, hiszen az idősotthonok telítettek, a várólisták pedig hosszúak. Az intézet különlegessége, hogy lesz egy papi részlege, hiszen eddig az egyházmegye nem rendelkezett papi otthonnal. Így a bentlakók lelkigondozása is biztosítva lesz.

Zselickislak hosszú távú fejlődése szempontjából is jelentős a beruházás, hiszen az intézmény hatvan embernek, elsősorban helyieknek ad majd munkalehetőséget és megélhetést.

Bene Sándor zselickislaki polgármester elmondta: 2016. január elsejétől már meghirdethetik az álláshelyeket, valamint az ellátottak részére is megnyílik a lehetőség a jelentkezésre.


Az ünnepi alkalom végén Balás Béla megyéspüspök megáldotta és elhelyezte az épülő létesítmény alapkövét.

Fotó: Kaposvármost.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria