Lezárult a házasság hete a Szombathelyi Egyházmegyében

Hazai – 2018. február 19., hétfő | 15:59

Szombathelyen február 18-án a székesegyházban bemutatott szentmisével ért véget a házasság hete helyi programsorozata.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Szombathelyen – elkötelezett házaspároknak köszönhetően – több éve szerveznek programokat a házasság hete rendezvénysorozat keretében.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is a „Házas-Társas-Játékkal” kezdtek: a résztvevők érdekes feladatokat kaptak, amelyek célja kapcsolatuk erősítése volt. Előadások, fiataloknak szervezett vitanap, filmvetítés is szerepelt a programok között.

A házasság hete február 18-án szentmisével zárult Szombathelyen, amelyet Székely János megyéspüspök mutatott be a székesegyházban. A liturgián sok házaspár vett részt. Szentbeszédében a főpásztor a házaspárok közötti szeretetre irányította a figyelmet.

Hangsúlyozta: ha nemet tudunk mondani a gonosznak, akkor visszatérhet a házasságba is a paradicsomi béke és öröm, amilyennek Isten megálmodta. A nő legyen a szíve a családnak, a férfi pedig adja oda magát feleségének, gyermekeinek. A szerelem lényege nem az, hogy átalakítom a másikat, hogy olyan legyen, amilyennek én elképzelem. Szeretni valakit annyi, hogy gyönyörködöm abban, amilyen ő, és szolgálom az ő boldogságát, hogy a maga útján kibontakozzon.

A liturgia végén a „Házas-Társas-Játékban” részt vevők között értékes nyereményeket sorsoltak ki. A szentmise után a püspöki palota pincéjében agapén és fotózáson vehettek részt a házaspárok és a hívek.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria