Lezárult a szegedi Karolina-iskola jubileumi éve

Megszentelt élet – 2018. február 7., szerda | 14:01

Február 2-án az intézmény névadóját ünnepelte a Boldogasszony Iskolanővérek szegedi iskolája, a Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium. A hagyományos Karolina-nap egyben a tavaly meghirdetett jubileumi év zárása is volt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az iskola alapításának 145. és újraindulásának 25. évfordulóját ünnepelte az elmúlt év során.

A mostani Karolina-nap szentmisével kezdődött, melyet Kondé Lajos szeged-belvárosi plébános, püspöki helynök celebrált. A szentmise keretében áldották meg az iskola zászlóját, valamint először hangzott fel az intézmény himnusza. A liturgia után beszédet mondott Vargacz M. Krisztina SSND nővér, a rendszerváltás utáni első igazgató, aki felidézte az újraindulás éveit.

Krisztina nővér visszaemlékezései után Faragó M. Flóra SSND az iskola Sapszon Bálint által komponált új himnuszának történetét ismertette. Ezt követően a művészeti iskola növendékei adtak koncertet.

Az ünnepség során felavattak két szaktantermet is. A kémiaterem Farkas M. Margaréta nővér nevét kapta, aki szintén az újraalapítók egyike, míg a biológiaterem Czizmazia György biológus emlékét őrzi. A teremavatáson jelen voltak a névadók hozzátartozói is.

A nap további részében számos játékos programon vehettek részt a diákok, melyek a névadó Friess Mária Karolina anyához, a rendalapító Gerhardinger Mária Terézia anyához és az iskola történetéhez kapcsolódtak. A 9. és 10. osztályos gimnazisták számára a szegedi Interaktív Természetismereti Tudástár munkatársai vezettek foglalkozásokat, a 11. és 12. osztályosoknak pedig Lobmayer M. Judit SSND tartományfőnöknő és Katona Zsófia tartományfőnökségi kommunikációs felelős tartottak előadást az iskolanővérekről.

Forrás és fotó: Bencsik Róbert/Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria