Először adtak elő magyar passiójátékot Münchenben

Külhoni – 2018. március 14., szerda | 9:50

Első alkalommal fogtak össze a müncheni és erdingi református és katolikus, magyar és német fiatalok, hogy előadják a passiótörténetet a müncheni Szent Erzsébet-templomban. A hagyományteremtőnek szánt előadást március 10-én mutatták be a magyar misék helyszínén.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A formabontó előadás alapja János és Márk evangéliuma volt, apostoli keretjátékba ágyazva. Huszonhét szereplő jelenítette meg Krisztus szenvedéstörténetét.

Az alkalmi társulat tavaly novemberben kezdett el próbálni Kaj Ádám, a Müncheni Magyar Katolikus Egyházközség Kőrösi Csoma Sándor-ösztöndíjasának vezetésével, akinek a nevéhez többek között a szegedi passiójáték is fűződik. Az előadás alapjául szolgáló szövegkönyv is a 2016-os szegedi változat alapján készült, azonban folyamatosan bővült olyan elemekkel, amelyek kifejezetten Münchenre és az itt élő magyar közösségre reflektálnak. 

Az előadás előtt Merka János plébános, a passiójáték házigazdája köszöntötte a vendégeket, a végén pedig Spiller Krisztina magyar közöségekkel való kapcsolattartásért felelős diplomata méltatta a kezdeményezést, valamint az alkotók munkáját. A szervezők remélik, hogy a müncheni magyar passiójáték hagyománnyá válik, ahogy az augsburgi is, amit március 25-én mutat be az ottani magyar közösség.

Forrás és fotó: Müncheni Magyar Katolikus Egyházközség​

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria