Magyar résztvevője is volt a SIGNIS kanadai világkongresszusának

Kultúra – 2017. június 29., csütörtök | 12:25

Június 19. és 22. között a kanadai Québec városában tartotta világkongresszusát a SIGNIS, a Tömegkommunikáció Katolikus Világszövetsége. A találkozón a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ) is képviseltette magát.

Négyévente kerül sor a szövetség ülésére, amelyen ez alkalommal A média a béke kultúrájáért: előmozdítani a remény történeteit” témával foglalkoztak. A tanácskozáson részt vett Lázár Kovács Ákos, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Intézetének vezetője, akit májusban a SIGNIS európai régiójának elnökévé választottak.

Lázár Kovács Ákos a Vatikáni Rádiónak adott telefoninterjúban elmondta: központi téma volt a megbeszélésen a fiatalok bevonása az egyházi médiába. A québeci tapasztalatok alapján beszélt arról, hogy miként lehet vonzóvá tenni ezt a területet a mai fiatalok számára. Az ülés keretében Martin Scorsese filmrendezővel is találkozhattak a résztvevők.

A Vatikáni Rádió által készített interjúban a SIGNIS európai régiójának új elnöke beszámolt terveiről, melyekkel megkezdi munkáját a katolikus szervezetnél.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: SIGNIS

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria