Magyar szerzetesi stratégia-elnökségi napok

Megszentelt élet – 2019. január 20., vasárnap | 19:20

Január 8-9-én tartotta meg ez évi stratégiai napjait az Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciájának és a Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciájának elnöksége Kismaroson.

A kétnapos együttlét elsősorban javaslatokról, tervekről, döntésekről és megvalósításuk konkrét lépéseiről szólt. A női és férfi konferencia a száz magyar szerzetesrendet képviseli, fogja össze, és átfogóan gondolkozik róluk, elősegítve az együttműködésüket is.

Az elnökség az előző évi tevékenységeket áttekintette, értékelte, majd a jelenlegi és jövőbeni feladatok között fontossági sorrendet állított fel. Kiemelt területeknek nevezte meg többek között a REM (Rendi EgyüttMűködés) projekt kommunikációját, az ebből a programból megszülető, most induló történeti kutatást, a rendek örökségvédelmét, a hivatásgondozást, a rendi idősellátást, a NEK-re való készületet, a hat működő munkacsoport segítését és egyéb aktualitásokat.

A közös imádság, szentmise és a beszélgetések is részei voltak a kismarosi találkozónak.

A Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciájának elnökségi tagjai: Lobmayer Ágnes M. Judit SSND (elnök), Deák Hedvig OP (elnökhelyettes), Szabó Katalin SSS, Suller Melinda SJC és Kórodi M. Veronika SFPS.

A Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciájának jelen lévő elnökségi tagjai: Dobszay Benedek OFM (elnök), Labancz Zsolt SchP, Balogh Piusz OPraem, Vízi Elemér SJ és Burbela Gergely SVD.

A stratégiai napokat Matolcsy János senior tanácsadó vezette. A Szerzeteselöljárók Irodájából Kiss Didák testvér irodavezető és Mészáros Anett munkatárs vett részt.

A két szerzetesi konferencia elnökségi tagjait a kismarosi ciszterci nővérek látták vendégül.

Forrás és fotó: Mészáros Anett/MSZKI/Szerzetesek.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria