Máltai lovagok tettek látogatást Erdő Péter bíborosnál

Hazai – 2017. december 9., szombat | 19:55

December 8-án a máltai lovagrend tagjai, köztük Jean Laffitte érsek és Esterházy János, a máltai lovagrend pénzügyminisztere látogattak Erdő Péter bíboroshoz.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A találkozón részt vett többek között Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök, Szabadhegÿ Kristóf, a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének elnöke és Wettstein János kancellár.

Jean Laffitte érseket magyarországi útjára elkísérte Esterházy János, a Máltai Rend pénzügyminisztere, a rend szuverén tanácsának tagja, aki – családi kötődése okán – a magyar szövetség tagja. Laffitte érsek 2015 júliusa óta a lovagrend prelátusa. Többek között a Család Pápai Tanácsának volt a titkára, azt megelőzően, hogy az intézmény 2015 szeptemberében beolvadt a Világiak, a Család és az Élet Dikasztériumába.

Galántai Esterházy János 1951-ben született Németországban; San Franciscóban, Virginiában és Münchenben végzett jogi és üzleti tanulmányokat. 1983-ban lépett be a Máltai Lovagrendbe; 2014-ben választották pénzügyminiszterré (a Közös Kincstár Kincstárnoka).

Forrás és fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye; MMLSZ.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria