Már kilencezren együtt – Téged is vár Krisztus Király!

Hazai – 2017. november 22., szerda | 19:18

Szerte a Kárpát-medencéből már több mint kilencezren jelentkeztek a november 25-i szentségimádásra, melyet Krisztus Király főünnepének előestéjén 17 és 18 óra között tartanak. A cél, hogy húszezren együtt dicsőítsük Krisztust.

Ahogy a felhívás hirdeti: „Különböző helyszíneken, de egy időben, együtt fogunk imádkozni azért, hogy az önmagát érted is feláldozó és az Oltáriszentségben velünk lévő Krisztust felismerjük, és egyre jobban szeressük.”

Fontos, hogy minden résztvevő jelentkezzen a krisztuskiraly.iec2020.hu oldalon. Így látjuk, hogy mennyien imádkozunk együtt, elértük-e már a húszezer főt. A jelentkezések által tud bővülni a szentségimádási helyszínek száma is. Mindezidáig már több mint kilencezren regisztráltak több mint 650 helyszínre.

A kezdeményezés lassan túlnyúlik határainkon, hiszen Magyarországgal együtt már 16 ország (Kanada, Amerikai Egyesült Államok, Írország, Dánia, Németország stb.) kapcsolódott be a szentségimádásba.

Fábry Kornél, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárságának főtitkára videoüzenetben biztat mindenkit a közös szentségimádásban való részvételre: „Jézus nemcsak meghalt, de feltámadt a halálból, és köztünk maradt az Oltáriszentségben. Gyere, és imádjuk együtt a világmindenség királyát, az Oltáriszentségben köztünk élő Jézus Krisztust. Bízom benne, hogy a 2020-as eucharisztikus világkongresszusra készülve összegyűlünk húszezren – nem egy helyen, de egy időben!”

Forrás és fotó: NEK

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria