Már koreai nyelven is elérhető a Vatikáni Rádió honlapja

Kitekintő – 2015. október 9., péntek | 14:37

Október 9-én, a koreai nyelv nemzeti napján a Vatikáni Rádió honlapján új aloldal indult koreai nyelven, amely rendszeresen tesz közzé híreket a Szentatya és a Szentszék tevékenységéről.

Az új aloldal létrehozásának terve már jó ideje felvetődött, de új lendületet Ferenc pápa koreai útja után kapott, amelyre 2014 nyarán került sor, és hozzájárult a koreaiak az iránti vágya is, hogy rendszeresen kapjanak bőséges információt a pápa tanításáról saját nyelvükön.

Az új weboldal a Vatikáni Rádió igazgatósága és a koreai püspöki konferencia közötti párbeszéd nyomán született, a Koreai Köztársaság nagykövetségével együttműködve, és a Vatikáni Államtitkárság és az új Kommunikációs Titkárság jóváhagyásával. A honlap október 9-én délelőtt 10 órától érhető el.

A pápa rádiója 39 nyelven sugároz adást és adja közre honlapján a világegyház híreit – ebből négy csak online változatban működik –, 13 különböző ábécét alkalmazva.

A katolikus egyház közössége Koreában rendkívül életteli, dinamikus, ezért jogos volt, hogy a Vatikáni Rádió honlapján jelen levő más ázsiai nyelvek (kínai, japán, hindi, tamil, malajálam és arab) mellett a koreai is helyet kapjon. Az utóbbi években a Vatikáni Rádió szuahéli és – a közel-keleti szinódust követően – modern héber nyelven is közzéteszi híreit.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria