Már Szent II. János Pál és Szent Fausztina is „vigyáz” az egyeki hívekre

Külhoni – 2018. március 21., szerda | 18:26

Az egyeki Szent József-plébánia negyvenöt híve indult el március 15-én Krakkóba, hogy elhozzák II. János Pál pápa és Szent Fausztina ereklyéjét, amelyeket a plébánia jubileumi évének alkalmából kértek és kaptak Lengyelországból.


KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

„A résztvevők kora 6 és 70 év között volt. Bátran mondhatjuk, hogy egyházközségünk apraja-nagyja megmozdult, és útra kelt, hogy kétszázötven éve közösségünket patronáló Szent Józsefünk mellé újabb segítőket nyerjen Szent II. János Pál és Szent Fausztina személyében” – mondta el a zarándoklatról Farkas Éva, az egyházközség tagja.

Az út első állomása a Krakkó melletti Szent II. János Pál Központ volt, ahol Górski Jacek és Papp László plébános mutatott be szentmisét az egyeki híveknek. Ezt követően Stanisław Dziwisz bíborosnál, korábbi krakkói érseknél tettek látogatást a zarándokok, aki átadta nekik Szent II. János Pál vérereklyéjét. Az egyházközség nevében Bencsik Zoltán világi elnök mondott köszönetet az ajándékért. Dziwisz bíboros külön köszöntötte a zarándokcsoport legfiatalabb tagját, a hatéves Papp Jankát.

A második napon az Isteni Irgalmasság-bazilikát látogatta meg a csoport, itt vehették át Szent Fausztina csontereklyéjét az Irgalmasság Anyja Nővéreinek kolostorában. A küldöttség nevében Pappné Fekete Mónika, az Egyeki Szent Fausztina lelki közösség vezetője mondott köszönetet.

A zarándoklat a Fekete Madonna földjén, a częstochowai Jasna Góra kegyhelyen zárult. Az egyeki híveket Marian Waligóra pálos perjel köszöntötte, majd rózsafüzérekkel ajándékozta meg őket.

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Papp Ágoston

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria