Maradj mozgásban – játék (nem csak) karantén idején

Hazai – 2020. november 22., vasárnap | 16:10

A tavaszi karantén idején született az a kreatív ötlet, mely mára megvalósult: a közösségi oldalak #maradjotthon felhívása mellé két fiatal sporttanár a #maradjmozgásban felhívást illesztette egy társasjáték formájában. Akár kis lakásban is kivitelezhető a garantáltan jó hangulatú, egyénileg vagy családban is élvezhető játék.

Otthonainkban is megtalálható hétköznapi eszközök (egy zokni, egy pohár víz) kell csupán a legújabb mozgásos társasjáték feladataihoz, és a jó hangulat, a közösségépítés, valamint az izzadságcseppek garantáltak – ígérik a játék megalkotói, Kurucz Miklós és Barzó Gergő pedagógusok, testnevelő tanárok.

A tavaszi karantén szülte kényszerhelyzetben kreatív megoldások születtek arra, hogyan segíthetünk embertársainknak, hogy lehet együtt lenni a távolból, hogyan egyeztessük össze a munkát és a magánéletet ugyanazon a helyszínen. De a zárt ajtók mögött a tér szűkössége mellett a mozgás hiánya is bizonyára megnehezítette a mindennapokat, főként ott, ahol gyermekek is vannak a családban.

A Sója Miklós Görögkatolikus Általános Iskola egyik pedagógusa egy barátjával összefogva épp ebből kiindulva alkotta meg azt az új játékot, mely kreatív módon és kis helyen is mozgásban tart fiatalt, időst egyaránt.

Kurucz Miklós telefonos interjúban számolt be arról, hogyan lett az ötletből valóság, és mi mindent nyújthat egy ilyen sportos társasjáték, mely a szerzőpáros szándéka szerint a járványhelyzet okozta mozgásszegény életvitelen segít át, s melynek épp ezért a Maradj mozgásban! nevet választották.

Az interjút ITT hallgathatják meg.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Kurucz Miklós

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria