Mária istenanyasága – újévi püspöki szentmise a pécsi székesegyházban

Hazai – 2018. január 4., csütörtök | 14:50

Udvardy György megyéspüspök január elsején, Szűz Mária, Isten Anyja ünnepén újévi szentmisét mutatott be Pécsett, a székesegyházban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Pécsi Egyházmegye főpásztora Mária istenanyaságának ünnepén homíliájában kiemelte: a karácsony adja meg ezen ünnep igazi tartalmát.

Jézus Krisztus emberségét Máriától kapta – két természetben, egyetlen személyben, Isten fiaként. Mária bizonyos Isten jóságában, hogy a gyermek Isten fia, és a születésben megjelenik az emberi hit, mivel a Megváltó érkezése azonos az emberek világra jöttével, mégis az isteni küldetést kell megvalósítania – fogalmazott Udvardy György.

Mária hitte, hogy ezt be tudja teljesíteni, mégis el-elgondolkodott az angyal, a pásztorok, a bölcsek szavain. „Ha az Isten így lép be az ember életébe, akkor Isten hűséges és jóságos, hiszen odaadja a Fiát nekünk” – fogalmazott Udvardy György püspök.

Mária példa abban, hogy életének középpontjában a fia, Jézus áll. Nincs más érték és mérce, csak a megtestesült Fiú, aki feltárja előttünk a szeretetet – hangzott el az újévi szentmise prédikációjában.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Loósz Róbert

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria