Máriagyűdön táboroztak a pécsi görögkatolikus hittanosok

Kishírek – 2017. augusztus 23., szerda | 11:04

Háromnapos táborban vettek részt a pécsi görögkatolikus hittanosok Zajácz Gábor parókus vezetésével. Az augusztus 7-e és 9-e között megrendezett táborban a lelki feltöltődés mellett sok élmény is várta a részt vevő gyermekeket.

Nemcsak a gyerekek várták izgatottan a máriagyűdi tábort: az indulást megelőzően a felnőttek is lelkesen készülődtek, hogy a három nap alatt minél több élményt tudjanak nyújtani a hittanosoknak. Az első nap délelőttjét Siklóson töltötte a csoport. A Szent Liturgiát a vár meglátogatása követte, ahol rendhagyó történelemórán vettek részt a gyerekek, majd délután elfoglalták szállásukat a máriagyűdi kegyhelyen. A napot római katolikus szentmise zárta, melyet a helyi plébános celebrált.

A második nap a lelki feltöltődésé volt. A közös játékot és tűzoltóbemutatót követően hegyi túrára indult a csoport: az erdőjárás alkalmat adott fohászkodásra, elmélkedésre. Délután kézműves foglalkozás várta a gyermekeket: tenyérlenyomatokkal készítették el a közös tábori zászlót. A közös alkotás után a kegytemplomban Zajácz Gábor Szent Liturgiát mutatott be, a szertartásban számos részvevő, mint ministráns volt segítségére. Az esti hálaadást mécseseket gyújtva a közeli Piéta-szoborcsoportnál végezték. A tábor utolsó napját a siklósi élményfürdőben töltötték a gyerekek.

A szervezők szerint az egész tábort nagyon jó hangulat, nyitott szív és barátságosság kísérte. Igyekeztek sokat énekelni, erősíteni a hittanosokban a görögkatolikus hagyományt és szokásvilágot. A szervezők abban is bíznak, hogy a tábornak hagyományteremtő ereje lesz.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír