Máriapócson rendezték meg a Nyíregyházi Egyházmegye családi napját

Hazai – 2016. június 6., hétfő | 19:05

A Nyíregyházi Egyházmegye hívei június 4-én, szombaton találkoztak a „Család-csoda” elnevezésű közösségi napon, amelyet ezúttal Máriapócson tartottak. A résztvevőket főzőverseny, tematikus előadások és Süveges Gergő televíziós műsorvezető tanúságtétele várta.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Nyíregyházi Egyházmegye családi napjára mintegy nyolcszázan érkeztek, az egyházközségek mellett a szociális intézmények is képviseltették magukat.

A program reggel a Szocska Ábel apostoli kormányzó által vezetett paraklisszal (az Istenszülőhöz szóló imádság) kezdődött a kegytemplomban, majd a délelőtt során tematikus előadásokkal folytatódott, amelyeket három helyszínen tartottak egy időben: Papp Tibor, a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola tanára Az irgalmasság iskolája a család, Trescsula László filkeházi parókus „Több kettőnél” – Megnövekedett terhek a családban címmel tartott előadást, Tóth András, a Nyíregyházi Egyházmegye családreferense pedig házaspárokkal végzett konfliktuskezelő csoportmunkát.

A főzőversenyen tizenöt plébánia és intézmény indult. A zsűri a legjobbnak járó arany minősítéssel végül a kölcsei egyházközséget díjazta. A szakolyi Szent Lukács Görögkatolikus Integrált Szolgáltató Központ dolgozói lángossal, míg a nyírcsaholyiak lapcsánkával kínálták a résztvevőket.

A gyerekeket az ugrálóvár, a mászófal és az élő csocsó mellett kézműves-foglalkozásokkal és arcfestéssel várták, a felnőttek pedig csotkit készíthettek vagy lelki beszélgetésen vehettek részt a „Lelki fröccs” sátorban.

Délután előbb a Szalonnafa Társulat adta elő Papucsszaggató királykisasszonyok című interaktív mesejátékát, majd az Ort-Iki Báb- és Utcaszínház lépett fel.

A napot Süveges Gergő újságíró, televíziós műsorvezető tanúságtevő előadása zárta, amelyet az irgalmasság szentévéhez kapcsolódva Érzelem és döntés: irgalmasság, vagy amit akartok címmel tartott az Emmánuel Zarándokközpontban.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Zadubenszki Norbert

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria