Máriapócson ünnepelt a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat

Hazai – 2016. november 28., hétfő | 15:13

A segélyszervezet fennállásának hatodik évét ünnepelte a máriapócsi Emmánuel Házban november 24-én. Kocsis Fülöp érsek-metropolita imádsággal nyitotta meg a rendezvényt, majd köszöntötte a szeretetszolgálat munkatársait.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Ungvári Sándor, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat igazgatója beszámolt az idei fejlesztésekről, a közfoglalkoztatási programról, a szervezet hitéleti és karitatív tevékenységeiről, valamint szólt a jövőbeni tervekről is.

Ezután a görögkatolikus gyermekvédelemben alkalmazott terápiákról és hasznosságukról tartottak előadást Asztalos-Nagy Erika és Tóthné Szombati Enikő, a Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ pszichológusai, majd Szarvas Jánosné, a szakolyi Szent Lukács Görögkatolikus Integrált Szolgáltató Központ foglalkoztatási csoportjának vezetője mutatta be az intézményben hosszú évek óta megvalósuló szociális foglalkozatás fejlődését és működését.

Az előadások közben előbb a Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ dolgozóinak énekkara tette ünnepivé a hangulatot, majd a Hodászi Görögkatolikus Cigány Egyházközség kórusa mutatkozott be egyházi énekekkel, akik meglepetésként egy cigánytáncot is előadtak.

A rendezvényen idén is átadták a Szent Lukács-díjat, amelyet Kovács Istvánné intézményvezető asszony vehetett át, aki hosszú évek óta végzi munkáját a nyíregyházi Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központban. 

Átadták az igazgatói és fenntartói elismeréseket is azoknak a dolgozóknak és nevelőszülőknek, akik elkötelezetten, odaadással járulnak hozzá a szeretetszolgálat küldetésének megvalósításához. Idén először két közfoglalkoztatott munkatárs, Szabó Tiborné és Szűcsné Gábriel Melinda is elismerésben részesült.

Az ünnepi rendezvény zárásaként Kocsis Fülöp megáldotta a jelenlévőket.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria