Mark Wahlberg köszöntötte rajongóit hamvazószerda alkalmából

Kitekintő – 2019. március 7., csütörtök | 19:58

A népszerű katolikus színész március 6-án a Twitteren kívánt követőinek minden jót a nagyböjt kezdete alkalmából.

Mark Wahlberg a Twitteren posztolt videóban autójában ülve látható, homlokán a hamuval rajzolt kereszttel; mindenkinek boldog hamvazószerdát kíván az év számára egyik legkedvesebb időszakának kezdetén.

„Isten áldjon meg mindannyiótokat, bármi is a vallásotok, bármilyen körülmények között is éltek; sokat imádkozom értetek, és nagyon várom a húsvétot… Ha kevesebbet jelentkezem mostanában, az azért van, mert megpróbálok majd kicsit elcsendesedni a nagyböjtben” – írta követőinek.

A mára négygyermekes Mark Wahlbergnek zűrös ifjúkora volt, távol az Egyháztól; az elmúlt években azonban sokszor tanúságot tett hitéről. Tavaly feleségével, Rheával együtt posztoltak hamvazkodás utáni szelfit, pár héttel később pedig lányuk, Grace első gyónásáról értesülhettek rajongói.

Ferenc pápa 2015-ös philadelphiai látogatásakor Mark Wahlberg is tanúságot tett a Benjamin Franklin parkban egybegyűlt családok előtt. Több cikk jelent meg a színész imaéletéről; hajnalban (éjszaka) fölkel, hogy edzzen, imádkozzon és evangéliumot olvasson.

Wahlberg többek között a Catholic Heraldnak adott interjúban beszélt a hitéről: „Az, hogy katolikus vagyok, a legfontosabb szempont az életemben. Az első dolgom mindennap, hogy letérdelek, és hálát adok Istennek. Ha elindulunk valahová, először is beugrom a templomba. A gyerekeimet megőrjítem ezzel, »De Apa, túl sokáig tart!« – mondják. Én meg azt felelem: »Csak tíz perc, és tényleg szükségem van rá.« Mert így is van. Ha úgy kezdem a napom, hogy imádkozom és összerendezem magam, akkor biztos lehetek abban, hogy helyesen cselekszem. Az a tíz perc mindenféle szempontból átsegít a napon.”

Forrás: Aleteia.org

Fotó: Twitter

Magyar Kurír
(vn)

Kapcsolódó fotógaléria