Megáldották a felújított rozsályi görögkatolikus templomot

Hazai – 2017. június 25., vasárnap | 14:00

Amint az június 18-án, Aranyszájú Szent János Isteni és Szent Liturgiáján elhangzott Rozsályon, a templom 2013-14-ben jelentős pályázati forrásból újult meg. A közel 30 millió forintos beruházással a 90 éves épület kívül-belül megszépült.

Magyarország legkeletibb egyházközsége a rozsályi – mondta Kiss Andor rozsályi görögkatolikus esperes a templom szentelésén, melyen részt vett Szocska A. Ábel OSBM apostoli kormányzó is. Kiss Andor elmondta, a templom 1926-1927 között épült; 2013-2014-ben zajlottak a felújítási munkálatok európai uniós támogatásból.

A templomszentelésen jelen volt Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, valamint Vitályos Eszter európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár.

Soltész Miklós hangsúlyozta a hasonló események jelentőségét, melyek a helyi közösséget, az egyházi és világi kapcsolatokat is erősítik.

A néhány éve felújított templom szentelése azért váratott magára, mert az elmúlt években több természeti csapás is sújtotta a települést.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye; Kölcsey TV

Fotó: Kölcsey TV

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria