Megáldották a felújított sárospataki görögkatolikus óvodát

Hazai – 2017. október 11., szerda | 9:01

Befejeződtek a sárospataki Örömhírvétel Görögkatolikus Óvoda épületének korszerűsítési munkálatai. A felújított épületet október 3-án áldotta meg Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az óvoda épületében több szakaszban folyó felújítási és korszerűsítési munkálatok uniós és hazai forrásból, a KEHOP-5.2.3-16-2016-00006 és az EGYH-KCP-16-P-0115 számú támogatásokból valósultak meg. Tóth Ottóné, az óvoda vezetője és munkatársai most arra törekednek, hogy otthonossá és barátságossá tegyék az óvodai környezetet.

A megjelenteket Aros János, Sárospatak polgármestere köszöntötte, aki Hörcsik Richárd helyi országgyűlési képviselő üdvözletét is tolmácsolta. A város vezetője elmondta: az intézmény fejlődése szemmel látható, ami egyrészt az intézmény épületének megújulásában, másrészt az óvodába jelentkezők számán is mutatkozik. Ez utóbbi a Comenius örökségét továbbvivő nevelő munka színvonalát jelzi, amely további lelki tartalommal is megtelik.

Az épület megáldását az óvoda lelkészének segédletével Orosz Atanáz püspök végezte. A főpásztor  az óvodásoknak is elmagyarázta a felolvasott evangéliumot és a szertartás mozzanatait, jelentését, majd a hagyományokhoz híven megáldotta a terméseket, melyeket kis kosarakban hoztak otthonról a gyermekek.

Az óvodások és szüleik részt vehettek a szokásos őszi játszóházban is, ahol termésekből, gyümölcsökből díszeket, őszi dekorációt készíthettek. Ezeket az épület több helyén ki is állították.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria