Megáldották Tényő nyolcszáz éves templomát

Hazai – 2016. szeptember 30., péntek | 14:37

Szeptember 11-én megáldották a Győr-Moson-Sopron megyei Tényő község idén nyolcszáz éves Sarlós Boldogasszony-templomát, illetve a helyreállított Árpád-kutat.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A falu határában eredő forrás vizét adó Árpád-kutat Benkovich Ferenc, a győri Szentlélek-templom plébánosa áldotta meg, ünnepi beszédet mondott a helyreállítást végző cégek képviseletében Gasztonyi László (Vill-Korr Hungária Kft.) és Orbán Tibor (Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt.).

A jubileumi szentmisét Németh László általános püspöki helynök mutatta be, aki megáldotta a nemrég megújult, idén nyolcszáz éves templomot. A felújítási munkálatok során a templom mennyezetének födémjét megerősítették, és a korábban leszakadt stukkón a mészrétegek alatt előkerült, de menthetetlen falfestést Fodor Edina festőrestaurátor és társai újrafestették. A 4 millió forintos pályázati kereten túl a Győri Egyházmegye 15 millió forint vissza nem térítendő támogatással segítette a templom renoválását. A szertartás végén Sándor Gábor plébános megköszönte a felújításban részt vevők munkáját. Az ünnep a szentmise után a templom díszvilágításának átadásával zárult.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria