Megbízólevelet vettek át az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő iskolák igazgatói

Hazai – 2019. július 13., szombat | 17:25

Az érseki palota kápolnájában július 12-én átadták az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő oktatási intézmények igazgatóinak a megbízóleveleiket.

Az ünnepség az Úrangyala közös imádkozásával kezdődött. Ternyák Csaba érsek köszöntőjében kiemelte, olyan időket élünk, amikor újjászervezésre van szükség, amikor föl kell fedeznünk igazi gyökereinket. A keresztény hit segített bennünket évszázadokon át megmaradni magyarnak. Ennek átadása a ránkbízottaknak pedig közös küldetésünk – fordult az igazgatókhoz a főpásztor. Rámutatott: a katolikus iskola egyik fő feladata, hogy „elbűvölje a diákokat”, hogy a fiatalok rácsodálkozzanak a tudományon és a hiten keresztül Isten szeretetére. Az értelem és a hit átszövik egymást, és képesek erősíteni egymást. Minél többet tudunk, annál jobban rájövünk, Isten mennyire szeret bennünket.

Az eseményen azoknak is megbízólevelet nyújtottak át, akik korábban is igazgatóként végezték szolgálatukat. A megbízólevelek átadása után az egri Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákjai adtak rövid műsort, a közös ünnepi ebéd előtt.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria