Megemlékezést tartottak Bódi Mária Magdolna vértanúságáról Litéren

Hazai – 2016. április 17., vasárnap | 17:30

Halálának 71. évfordulója alkalmából a fiatal vértanú lány, Bódi Mária Magdolna boldoggá avatásáért és közbenjárásáért imádkoztak Márfi Gyula veszprémi érsek, Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi püspök és Seregély István nyugalmazott egri érsek vezetésével április 16-án Litéren.

 

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnepség a temetőben Bódi Mária Magdolna sírjánál kezdődött, ahol a megemlékező virágok elhelyezése után imádkozva és énekelve haladtak a zarándokok a vértanúság helyszínére, a litéri iskolaudvarra. Itt megkoszorúzták a vértanú lány tiszteletére állított szobrot.

Ebben az esztendőben Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök vezette a zarándoklatot, majd mutatta be az ünnepi szentmisét, aki Márfi Gyula veszprémi érsekkel és Seregély István nyugalmazott egri érsekkel, valamint a jelenlévőkkel együtt imádkozott a kis Veszprém megyei település vértanújának boldoggá avatásáért.

Abban a korban, amikor a fiatalok az élvezeteket hajszolják, van valaki, akit oda lehet állítani példaként, hogy az odaadott élet, a másokért való létezés az igazi boldogság – hangsúlyozta Palánki Ferenc, aki egyben a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ifjúsági referense is. Bódi Magdi igenje egy életre szólt, amely meg tudja mutatni, hogy nemet lehet mondani mindarra, ami ezzel az igennel ellenkezik. Ő a vérét adta ezért, a nyugatinak nevezett világ viszont mindent megtesz azért, hogy az evangélium radikalitásait könnyítse, miközben milyen sokan odaadják ma is életüket a krisztusi hitért – mondta el a főpásztor.

A szentmise végén köszöntötték az előző napon a Bódi Mária Magdolna életének útját végigjáró zarándokokat is.

Forrás, fotó és videó: Veszprémi Főegyházmegye; Kissimon István

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria