Megemlékeztek az elhunyt sportolókróI – Istentisztelettel kezdődött az emléktorna

Hazai – 2019. január 4., péntek | 15:00

December 29-én immár negyedik alkalommal rendezték meg a Bicskei Bertalanról elnevezett labdarúgó-emléktornát a vásárosnaményi sportcsarnokban. A nagyszabású rendezvény a hagyományoknak megfelelően most is imádsággal kezdődött.

Idén is, mint minden alkalommal az 1984-es ifi eb-n győztes magyar fociválogatott csapatából több játékos is részt vett a tornán.

A rendezvény panachidával (requiem) kezdődött, melyen az elhunyt sportolókért, köztük az Európa-bajnok trénerért, Bicskei Bertalanért hangzott fel a megemlékező imádság.

Demkó István, a Vásárosnaményi Görögkatolikus Egyházközség parókusa vezette a szertartást, amely szerves része a többnapos sportrendezvénynek.

Az imádságot követően a parókián szerény vendéglátás mellett beszélgethettek a vendégek, majd kezdődött a mérkőzéssorozat.

„A futballista legenda példaértékű munkássága előtt tisztelgő rendezvényen számos barát, rokon, családtag és az 1984-ben Európa-bajnokságot nyert ifjúsági válogatott labdarúgói is tiszteletüket tették” – számolt be a Beregi Hírek tudósítója.

Forrás: Demkó István/Nyíregyházi Egyházmegye; BeregiHírek

Fotó: Vásárosnaményi Görögkatolikus Egyházközség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria