Megemlékeztek Boldog Bogdánffy Szilárd püspökről a várad-szőllősi Szent Márton Idősek Otthonában

Külhoni – 2016. október 5., szerda | 15:00

Kettős ünnepet ültek október 3-án a nagyváradi Caritas Catolica fenntartásában működő várad-szőllősi Szent Márton Idősek Otthonában, ahol vértanúhalálának évfordulója alkalmából megemlékeztek Boldog Bogdánffy Szilárd püspökről, és megünnepelték az idősek világnapját is.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnep alkalmából Bartha Szabolcs lazarista szerzetes mutatott be hálaadó szentmisét az intézmény kápolnájában, Józsa Domokos nagyvárad-szőllősi kántor közreműködésével. A szerzetes prédikációjában arról beszélt, fontos, hogy az idősek olyan életet éljenek, ami példaértékű lehet a fiatalok számára. Mint hozzátette, az intézmény lakói számára cél, hogy békés, élhető környezetet teremtsenek. 

Az intézmény gondozói egy-egy szál fehér szegfűvel is meglepték az ünnepelteket, akiket Albert Schweitzer Nobel-békedíjas teológus, filozófus, orvos gondolatával köszöntöttek, mely szerint a fiatalság mércéje nem az életkor, hanem a szellem és a lélek állapota: az akarat- és a képzelőerő, az érzelmek intenzitása, a jókedv és a kalandvágy győzelme a lustaságon: „Olyan fiatal vagy, mint a reményeid, olyan öreg, mint a kétségeid. Olyan fiatal, mint az önbizalmad, olyan öreg, mint a félelmed. Fiatal, mint a hited, öreg, mint a csüggedésed. Fiatal vagy, amíg befogadod a szépség, az öröm, a merészség, a nagyság, az ember, a Föld, a végtelenség hírnökeit.”

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria