Megérkezett a Mikulás! – Szívmelengető videóval robbantották fel a netet a pasaréti ferencesek

Nézőpont – 2019. december 6., péntek | 12:40

Pozitív vírusként terjed a közösségi oldalakon a budapest-pasaréti Páduai Szent Antal ferences plébánia szívmelengető videója, amit Szent Miklós ünnepén, azaz Mikulás napján töltöttek fel a Facebook-oldalukra.

A videóhoz a következő  szöveget posztolták: „Ti találkoztatok már vele? Nem?! Akkor jól tartsátok nyitva a szemeteket, mert már nagyban tevékenykedik Pasarét környékén.” A Mikulás nemcsak a tetőre és a templomtorony csúcsára mászik fel, hanem táncol, integet és még hóangyalt is készít.

Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános kérdésünkre elárulta, a videót két ferences növendék „követte el”: a drónt Zillich Mihály ferences testvér kormányozta, a Mikulás szerepében egy másik ferences testvér látható. 

Látva a videó mindenkit jókedvre derítő kockáit, illetve népszerűségét, országhatárokat is átlépő terjedését, a népszerű énekkel bekapcsolódhatunk az örömszerzésbe, várakozásba: „Szent Miklós a hulló hóban puttonyával körbejár, bekopogtat minden házba, minden szegényt megtalál. Mosoly ül Szent Miklós arcán, merre ő megy, hull a hó, röpíti szél, szánkó… Nálunk hagyja a szívét, reánk szórja örömét, nekünk adja jókedvét.”

Forrás és fotó: Pasaréti Páduai Szent Antal Plébánia

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria