Meggyilkolták a salvadori, Óscar Romero nevét viselő szeminárium rektorát

Kitekintő – 2020. augusztus 8., szombat | 17:53

A közép-amerikai ország, Salvador földjét ismét egy jó pásztor ártatlan vére áztatja. Augusztus 7-én megölték Ricardo Cortezt. A gyilkosságot Szent Óscar Romero vértanúsága 40. évfordulójának és a vértanúk jubileumának évében hajtották végre.

Aljas tett, gyűlöletes, megmagyarázhatatlan bűntény – a zacatecolucai egyházmegye által kiadott közleményben így jellemzik a történteket. Az áldozat az ország szívében található egyházmegye papja volt.

Cortez atyát lőfegyverrel gyilkolták meg augusztus 7-én, pénteken reggel, miközben autójával Tecoluca felé tartott. Holttestét az út mentén álló járműve mellett találták meg. A rendőrség és az ügyészség nyomozást indított, de a feltételezett gyilkosságra egyelőre nincs magyarázat.

Szombaton gyászmisét és imavirrasztást tartanak. A temetésre vasárnap kerül sor.

Ricardo atya jó és barátságos ember volt, beilleszkedett a közösségbe és a szeminaristák képzésének, tanításának szentelte életét, miközben szolgálta a híveket – fogalmaz az egyházmegye közleménye. Megmagyarázhatatlannak tartják a történteket. Hozzáteszik: egy jó pap ártatlan vére áztatja a salvadori földet a vértanúk évében, amelyben Óscar Romero érsek meggyilkolásának 40. évfordulójára és Cosme Spessotto és társai vértanúságának évfordulójára emlékezünk.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria